Suokjang - Wie zijn wij?

De vereniging Suokjang is in 1985 opgericht door Steve en Ella Zondag samen met Frans Tupamahu, met als doelstelling: het verzorgen van Taekwon-Do trainingen en het promoten van Taekwon-Do in het algemeen, binnen Nederland en daar buiten.


Het belangrijkste uitgangspunt bij de oprichting was dat Suokjang toegankelijk moet zijn voor een zo'n breed mogelijke groep, zonder onderscheid te maken tussen huidskleur, geloof, opleiding, afkomst of leeftijd. 


Suokjang geeft ieder lid de keuze om Taekwon-Do te beoefenen als recreatie- of als wedstrijdsport. In de afgelopen jaren heeft Suokjang een groot aantal dangraadhouders afgeleverd.


Daarnaast kunnen ge├»nteresseerde leden zich verder ontwikkelen als assistent-leraar, leraar of scheidsrechter. 

Al vanaf 1985 levert Suokjang zeer succesvolle wedstrijd-Taekwondoka's, een flink aantal leden leverde fantastische prestaties op de wedstrijdmat. Ook op technisch gebied staat Suokjang hoog aangeschreven. Hoofdleraar Steve Zondag, 8e dan, is lid van het Nationaal Dangraden College. Dit college neemt de landelijk gehouden dangraadexamens af.


Sinds 2002 is Steve Zondag bondscoach van de NTA en vanaf januari 2010 o.a. vicevoorzitter en bondscoach van de stichting ITF-RD. Onder zijn leiding worden er prachtige titels en prijzen behaald. Onder andere behaalde het senioren A heren team in 2004 de wereldtitel sparring in Zuid-Korea. 


De Suokjang website en de social media wordt onderhouden en regelmatig voorzien van actuele gebeurtenissen door onze eigen media expert Esther Versluis en Alison Portman.

Er trainen regelmatig Taekwondoka's van ander scholen/verenigingen uit Nederland bij Suokjang om vooral de technische kennis bij te schaven, of om extra te trainen voor een aankomend dangraadexamen.


De trainingen van Suokjang worden verzorgd met assistentie van de dangraadhouders.


Iedere serieuze Taekwondoka weet: bij Suokjang is hij of zij altijd van harte welkom.

CONTACT

We horen graag van je!

Telefoon optie 1 (Steve)

+31 6 54 30 19 16

Telefoon optie 2 (Esther)

+31 6 15 41 97 90

E-mail

itf.suokjang@gmail.com